Home Nieuws Programma Gouden mannen in Amsterdam (Post) Oost.

Programma Gouden mannen in Amsterdam (Post) Oost.

Beste Collega’s en Netwerkpartners,                                                                                                                                

Zoals iedereen weet is de Gouden Mannen programma een groot succes, niet alleen in Amsterdam Oost maar in verschillende gebieden in Amsterdam, daarom kunnen wij van Dynamo met trots iedereen informeren dat wij binnenkort alweer met de zevende Gouden Mannen groep gaan starten in Amsterdam Oost.

“Misschien heb je ‘m wel in je caseload of ken je hem van de inloopspreekuren. De man(migrant) van 40+ jaar of ouder, worstelend met de taal, formulieren, computers en zichzelf. Regelmatig heb je hem een folder meegeven van activiteiten in de wijkservicepunten en in de buurtcentra of folders over diverse voorlichtingsbijeenkomsten. Hij klaagt veel en zit in een vicieuze cirkel. Zo’n man is een potentiële deelnemer van het programma Gouden Mannen”

”Vroeger voelde ik mij een robot. Sinds Gouden Mannen voel ik mij weer mens. Ik heb zelfs mijn behandeling bij de psycholoog opgezegd. Ik had hem niet meer nodig”

Samen met jouw klant vullen wij de mijn positieve gezondheid ”Zo gaat het met mij” vragenlijst van de GGD in. We praten over wat we leren en we delen beperkingen in groepsverband onder begeleiding van de trainers en docent(en).

Ook gaan de mannen in groepsverband in hun wijk of gebied op excursie (wat een geweldig onderdeel is in het programma), zo maken de mannen kennis met verschillende activiteiten, dagbestedingen en of vrijwilligers plekken. Zo geven wij de mannen een beeld wat voor mogelijkheden er zijn in hun eigen wijk. En zo blijven wij in het programma de Gouden Man prikkelen, inspireren, motiveren en in eigen kracht zetten om weer zelfstandig te bewegen tot meedoen.

Na 18 maanden is de Gouden Man in staat zich goed verstaanbaar uit te drukken en te kunnen aangeven wat hem beperkt. DigiD en BSN zijn geen magische woorden meer zodat hij in staat is om formulieren zelf in te vullen. Hij kan snel met anderen in contact komen en afspraken maken zonder dat het iets extra kost. Hij is zodoende goed in staat zijn weg te vinden, beter zelf te bepalen en te vinden wat bij hem past, waardoor hij zonder schroom kan gaan meedraaien in het leven van alledag.

Dus heb jij of ken jij een geïnteresseerde Gouden Man?

Stuur dan een mail naar: ebiersteker@dynamo-amsterdam.nl of IAbouchdak@buurtteamamsterdamoost.nl of kijk op Programma Amsterdam Oost – Stichting Gouden Mannen

Wil je nog persoonlijk contact om een potentiële Gouden Man voor te bespreken, dan kun je ons bereiken op: Dynamo- Post Oost: Tel: 020-46 90 380/ Eelco Biersteker M: 06 22940291/ Ibrahim Abouchdak 06-26633548.

(Zie ook voor meer info de website!)

Wij van de Gouden Mannen zouden het geweldig vinden en zeer waarderen als iedereen dit bericht in eigen netwerk verder willen verspreiden, wij hebben in de bijlage de flyer en de flyer in posterformaat bijgedaan, misschien leuk voor in de praktijk of wachtkamer.

Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet en hopen jou Gouden Man te mogen ontvangen bij Dynamo.

Alvast bedankt!

GM 2023