Home Nieuws Workshops tijdens de Leerwerkmarkt

Workshops tijdens de Leerwerkmarkt

Op dinsdag 18 juni vindt de vijfde Leerwerkmarkt plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam en Participatiecentrum Post Oost. Dit is dé ideale plek voor iedereen die op zoek is naar een baan of zich hierop wil voorbereiden. Je kunt er werkgevers ontmoeten, je laten informeren of verschillende workshops volgen om je op weg te helpen naar betaald werk.

Aanmelden kan bij Daya Elzenga (d.elzenga@civicamsterdam.nl) of Lotte Evers (levers@dynamo-amsterdam.nl)

Zelfstandig ondernemen

Tijd: 10.00-11.00 uur
Man-Ri van den Ham

Ben je ook van plan om voor jezelf te gaan beginnen? Of heb je wel eens met het idee gespeeld? Wil je onderzoeken of het ondernemerschap bij je past? Schrijf je in voor de workshop ‘Een eigen onderneming starten’.

Vragen die aan bod zullen komen tijdens de workshop zijn: Wat voor een persoon is een ondernemer? Hoe verricht ik een goed marktonderzoek? Hoe bepaal en analyseer ik mijn doelgroep? Hoe bouw ik een netwerk op? Hoe bereik ik mijn klanten? Wat is branding? Welke valkuilen zijn er voor een startende ondernemer? Natuurlijk is er tijdens de workshop gelegenheid om je eigen bedrijfsidee in te brengen.

Hoe maak je een CV?

Tijd: 10.15- 10.45 uur
Wendy Post

In deze workshop leert Wendy je de basis trick en tips van het maken van een CV.

Stijl!

Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Carmen Hogg

Stijl is het stukje van jouw identiteit wat je kunt zien. Je kleding, haar, tatoeages, je make up en de kleuren die je draagt… alles vertelt een verhaal: over wie je bent, met wie je je verbonden voelt en waar je voor staat.

Hoe zorg je ervoor dat jouw stijl aansluit bij het doel dat jij wil behalen? Zoals bijvoorbeeld een betaalde baan. In de workshop van stijlantropoloog Carmen Hogg leer de kracht van jouw stijl kennen.

Sollicitatietraining

Tijd: 11.00 – 11.45 uur
Yumilla de Freitas

In deze sollicitatieworkshop komen de volgende punten aan bod om beter te leren solliciteren.
• Kwaliteiten & Eigenschappen – Functies
• Vacatures zoeken
• Voorbereiding op een sollicitatie gesprek
• Presentatie & Houding

Voer een krachtig sollicitatie gesprek

Tijd: 12.00 – 12.45 uur
Janneke Smeulders

Als je werk zoekt zijn een goede CV en sollicitatiebrief erg belangrijk.
Maar als je uitgenodigd wordt voor een gesprek volgt misschien wel het allerbelangrijkste: jezelf presenteren!
Hoe presenteer jij jezelf zonder je rust en kracht te verliezen? En hoe kun je je lichaamstaal erbij inzetten?
Dat leer je in deze workshop. Met simpele oefeningen leer je je eigen rust te vinden als je nerveus bent, én leer je hoe krachtig positieve gedachtes kunnen zijn.

Ik ben moe van armoe!

Tijd: 12.00-13.00 uur
Jannekee & Mariska


In 2019 is het besteedbaar inkomen van minima gedaald onder andere door de BTW verhoging, de energieheffing en energietarieven die gestegen zijn, duurder internet en TV en verzekeringen en belastingen. In deze workshop wordt ingegaan op de vraag: Hoe werk het armoede probleem op kan lossen en wat daar voor nodig is. Werkt de huidige toeleiding naar werk, of hebben zij een idee hoe het anders/beter kan? Wat is er nodig om aan het werk te komen en waarom lukt dat nu zo moeilijk. Door een kring gesprek wordt er verder ingegaan op die vraag. De uitkomsten hiervan worden uitgereikt aan de Gemeente Amsterdam.

De Leerwerkmarkt vindt plaats op dinsdag 18 juni van 10.00 -13.00 in Post Oost, Wijttenbachstraat 36h. De toegang is gratis. De markt is voor iedereen.