Home Nieuws Buurtteams

Buurtteams

Inwoners met vragen of zorgen op het gebied van zorg, welzijn, geld, wonen, gezondheid, werk, meedoen of veiligheid kunnen zich richten tot één zichtbaar team in hun eigen wijk.

Het buurtteam is de plek in de wijk waar zorg en ondersteuning op een laagdrempelige manier samenkomen. Met de buurtteams wordt het vinden van hulp en ondersteuning eenvoudiger en de hulpverlening effectiever.

Eén team
Mensen kunnen bij het buurtteam terechtwanneer ze bijvoorbeeld moeite hebben om rond te komen, graag andere mensen willen ontmoeten, geldproblemen hebben of zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar ook bij problemen door ziekte of verslaving. Het buurtteam denkt mee en ondersteunt waar nodig. Samen zoekt het buurtteam naar een oplossing die past bij de persoon en bij de situatie: het gaat erom dat iemand zelf weer verder kan. Iedere Amsterdammer die ondersteuning krijgt van het buurtteam, krijgt één vast contactpersoon. Mocht het nodig zijn dan haalt de medewerker van het buurtteam, in overleg met de betrokkene, een andere organisatie erbij.

Locaties
Er zijn 33 buurtteams verspreid over heel Amsterdam. Vier in Oost, drie in Zuidoost, vier in Noord, vier in Centrum, vier in Zuid, zes in Nieuw-West en acht in West. Op de website www.buurtteamsterdam.nl vindt de Amsterdammer het dichtstbijzijnde buurtteam.

Buurtteam Amsterdam Oost
In stadsdeel Oost werkt Dynamo samen met Philadelphia, Leven & Zorg, perMens en ZGAO. De buurtteams die in Oost zijn gevestigd op de volgende locaties:

  • Buurtteam IJburg – IJburglaan 727-B
  • Buurtteam Watergraafsmeer – Kamerlingh Onneslaan 34
  • Buurtteam Zeeburg – Kramatplantsoen 101D
  • Buurtteam Oud-Oost – Wijttenbachstraat 36

Het buurtteam is te bereiken via 020 462 03 00  of info@buurtteamamsterdamoost.nl