Home Activiteiten Meldpunt Zorg en
Woonoverlast 

Meldpunt Zorg
en Woonoverlast 

Het Meldpunt Zorg en Woonoverlast van stadsdeel Oost start met een nieuw spreekuur in de buurt. Vanaf nu kun je elke donderdag van 10.00  tot 12.00 uur terecht bij Post Oost, Wijttenbachstraat 36.

Maak je je zorgen over een buurtbewoner? Of heb je last van lawaai of andere overlast van jouw buren? Het helpt om dit te bespreken. Lost een gesprek met de buren het probleem niet op, neem dan contact op met het Meldpunt Zorg en Woonoverlast. Wacht daar niet te lang mee. Op tijd melden voorkomt dat problemen groter worden.

Zo werk je samen met de gemeente, de woningcorporaties, zorgverleners en uw buren aan een prettige en zorgzame wijk.

Spreekuur of afspraak maken

Je kunt langskomen op het spreekuur voor een informatief gesprek. Hierna bepaal je of je een melding wilt maken of niet. Lukt het je niet om tijdens het spreekuur langs te komen? Neem dan contact op met het Meldpunt Zorg en Woonoverlast via 020 255 2914 om een afspraak te maken.

Hoe werkt het Meldpunt Zorg en Woonoverlast?

Jouw melding wordt vertrouwelijk behandeld en de oorzaak van de klachten wordt onderzocht. Daarbij kan het meldpunt hulp inschakelen zoals de GGD, zorgaanbieders en de politie. Als melder word je op de hoogte gehouden van de situatie en krijg je advies over wat je het beste kunt doen bij soortgelijke situaties en klachten. Het Meldpunt Zorg en Woonoverlast werkt ook samen met de Stichting Beter Buren voor bemiddeling bij conflicten tussen buren.

Schroom niet

Misschien vind je het moeilijk om een melding te maken omdat je niet wilt klikken, of omdat je er later geen last mee wilt krijgen. Dat is begrijpelijk, maar het is belangrijk om het probleem te bespreken. Ook om te voorkomen dat de problemen erger worden. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bel het Meldpunt Zorg en Woonoverlast of kom langs op een van de spreekuren.

Inloopspreekuur

Vanaf nu kunt u elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het Meldpunt Zorg en Woonoverlast in Post Oost in de Wijttenbachstraat 36.  Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Telefonisch is het meldpunt bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur via 020 255 2914. Ook is het mogelijk om een digitale melding te maken via www.amsterdam.nl/zorgenwoonoverlast.